fbpx

3 КЛЮЧОВИ ТЕХНИКИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА САМОУВАЖЕНИЕ – II част

0 Comments
Ива Лайф Коуч

Аз съм Ива и съм готова да Ви партнирам и да съдействам да разгърнете личният си потенциал и заложби индивидуално или за постигане целите на фирмата. От какво се нуждаете – индивидуални и фирмени коучинг сесии, фирмени тренинги или менторски програми?

„Самоуважението, увереността и доброто изпълнение са неразривно свързани. Такива трябва да бъдат и изпълнението, ученето и удоволствието – ако искаме доброто изпълнение да бъде постоянно.” (4)

В ежедневието се случва да се усетим като капитан на кораб с вързани очи и ръце в бурно море. Какъв избор имаме в този случай? Обикновенно избираме или да се носим на където ни отнесат вълните на живота с примирение или намираме начин да свалим превръзката и да се отвържем. Както всеки човек и аз преминах през кризисни житейски бури, които напоследък свеждам до леки вълнения. Кое ми помогна?

В личния си живот съм прилагала и продължавам да използвам ежедневно техники, чрез които да пренасоча своя фокус, започвайки с първото отваряне на очите си сутрин и завършвайки със затварянето им вечер. Какво искам аз да се случи? е ключовият въпрос за превръщане на намерението в решение и действие. Формулата НРД(1) е:

намерение —-> решение —-> действие

Защото аз вярвам, че ако искам нещо да се случи, то за да се превърна от „жертва” в тази, която случва живота си със самоувереност и самоуважение, това е един добър навик.

А как едно убеждение се превръща в навик? Чрез повторения и упражнение с осъзнато наблюдение, подхранвано със силна емоция.

Забелязала съм, че се вдъхновявам и мотивирам да продължавам да подкрепям хората, когато споделя свой успешен опит, те го приложат и тяхната самоувереност и добро изпълнение също се променят. Така постоянно изграждаме самоуважение. От къде започва моята стълба към самоуважението?

От онези ситуации, в които съм била със сринато самоуважение на площадката пред първото стъпало от удовлетворнието, радостта и щастието в областите на здравето, кариерата, личните ми взаимоотношения и финансите ми. Какво ми помогна?

Първото от упражнения за изграждане на самоуважение, което приложих беше даването на прошка на мен самата и на всеки човек, който по някакъв начин в живота си съм допуснала да ме доведе до състояние на гняв и омраза. И как можех да уважавам себе си, докато изпитвах такива чувства? В момента, в който усетих, че състоянието на прошка е различно от примирение и приемане безропотно на това, което правят спрямо мен, …

Следва …

Автор: ИВА МИТЕВА-СЛАВЧЕВА

Есе, част от Дипломен курс за практикуващ коуч към Noble Manhattan Coaching

Библиография

  1. Practitioner Coach Diploma, 2007, Module Eight Building Self-esteem, Noble Manhattan Coaching Ltd
  2. Practitioner Coach Diploma, 2011, Self-Esteem.#Teleclass, Cherry Claus, Noble Manhattan Coaching Ltd
  3. Practitioner Coach Diploma, 2011, Self-Esteem.#Teleclass, Di McLanachan, Noble Manhattan Coaching Ltd
  4. Джон Уитмор, 2009, Коучинг за високи постижения, НЛП България
  5. Антъни Робинс, 1994, Гигантски крачки. Малки промени с огромен резултат. 365 урока по самоусъвършенстване, ИК Кибеа
  6. Наполеон Хил, 2013, Магическата стълба на успеха, Изток-Запад
Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Related Posts

ТРУДНАТА ИСТОРИЯ С ФЕРТИЛИТЕТА И УСПЕШНО РАЖДАНЕ
НА 49 ГОДИНИ СЛЕД 18 ГОДИНИ БОРБА Следващият гост ще бъде една изключително интересна жена.
хипноза ЗДРАВЕЙ, НОВ ЖИВОТ!
Ти, който се чудиш как да промениш реалността си и се питаш достатъчно ли е
Етерични масла според типа Хюман Дизайн
Не-Азовата тема на Манифестиращия Генератор е разочарование + гняв. Тези емоции са знак, че са
етерични масла по хюман дизан Етерични масла за всеки генетичен тип според Хюман дизайн
Генераторите могат да имат безкрайна енергия, когато правят нещо, което обичат и ги вдъхновява. Въпреки това