«

»

Ян. 28 2016

Разпечатай това Публикация

10 ценни стъпки към успеха

10successПосветих 20 години от живота си в изучаване на успелите хора от всички области на живота – четох книги, гледах и слущах техни интервюта, посещавах и самата аз организирах техни семинари.
От друга страна от повече от 16 години работя с хора и им помагам да намерят силните си страни и да постигнат личните си и екипни цели.
Истината е, че няма десет универсални съвета, които гарантират успех на всеки и за всичко. Има споделен добър опит на успешни хора, който може да служи като отправна точка на всеки, който иска да промени статуса си към по-добър. И всичко е индивидуално и лично – всеки извървява сам своя път към успеха и в същото време е свързан с всички.
В предаването „Десет” с водеща Ирина Белчева, се постарахме да предложим работещи 10 стъпки как да стъпите уверено на пътя към успеха, защото всеки, който полага старание и желание, рано или късно го открива.
1. РАЗБЕРИ КОЙ СИ ТИ
Всички учения ни казват да се опознаем, да разберем кои сме. Това е най-важно, преди да предприемем каквото и да е решение за нас е добре да разберем кои всъщност сме ние.

2. ВЗЕМИ РЕШЕНИЕ КАКВО ИСКАШ
Лист и химикал е единият начин да разберем какво искаме, другият е да си го повтаряме. Добре е целите ни да са реалистични.

3. ОЦЕНИ СРЕДАТА ОКОЛО ТЕБ
Погледни  средата, която те заобикаля, усети до колко тя те удовлетворява и разбери кой или какво те спира. Средата е един от важните фактори, но тя не е определяща.

4.  ЧУЙ МИСЛИТЕ СИ
За да чуете мислите си, понякога не е добре да стигнете до предела и чак тогава да решите да потърсите помощ от някой професионалист. Лайф коуч помага за решаването и намирането на отговорите за дадени проблеми, не съди, не критикува и не лекува. Има граници до които могат подобни професионалисти да ви помогнат, от там нататък вече е нужно посещението при психолог.

5. ОЦЕНЯВАЙ УСПЕХА СИ
Колкото по-повлиян е човек от чуждото мнение, толкова по-трудно намира себе си и оценява успеха си.

6. ПОСТЪПВАЙ С ДРУГИТЕ ПО НАЧИН, КОЙТО БИ ОЧАКВАЛ ТЕ ДА ПОСТЪПВАТ С ТЕБ
Ако искаме да бъдем уважавани, подхождаме с уважение към другите. Искаме признание, нека го дадем, за да го получим. Добре е да се прокара идеята, че трябва да подхождаме така както бихме искали другите да подхождат с нас.

7. ОВЛАДЕЙ СИЛАТА НА ПРОМЯНАТА
Тони Робинс казва, че успехът е прогрес и ако ние не успеем да напреднем значи стойм на едно място.

8. УСПЯВАЙ ДОКАТО СЕ ПРОВАЛЯШ
Доста известни личности показаха, че понякога не можем да се справим с успеха и се проваляме. Хората се раждаме с два страха, единият е от падане, другият от силен шум. След това се поражда и страха от успеха, следователно и от неуспеха.

9. БЪДИ ЛИДЕР
Махатма Ганди казва – „Предполагам, че лидерството е едно време е означавало мускули, но днес означава да се разбираш с хората.”

10. ОБЩУВАЙ
Ако не умеем да общуваме добре първо със себе си, това означава, че не можем да се научим да общуваме и с останалите.

За да стигнете още по-близо до успеха, изслушайте съветите на лайф коуч Ива Митева-Славчева в следващото видео:

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/deset/2016-01-26/10-tsenni-stapki-kam-uspeha

За автора

Iva Miteva-Slavcheva

Постоянен линк към тази тема: http://ivamiteva.com/10-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%bf%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%85%d0%b0/

1 коментар

 1. Iva Miteva-Slavcheva

  „Браво, Ива!!!
  Усетих интервюто зареждащо.
  Определено е полезно за мен, защото съм в подобна ситуация сега – с работа и т.н.
  Мотивираме доста.“ С.Д.

  Ето такива отзиви за мен са важни и стимулиращи да продължавам да работя за моята кауза – да помагам на хората да постигат успехи във всички сфери от живота си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *