«

Апр. 15 2021

Разпечатай това Публикация

ТРУДНАТА ИСТОРИЯ С ФЕРТИЛИТЕТА И УСПЕШНО РАЖДАНЕ НА 49 ГОДИНИ СЛЕД 18 ГОДИНИ БОРБА

Следващият гост в „40 Минути Надежда“ ще бъде една изключително интересна жена. Ива Митева-Славчева е лайф и бизнес коуч, магистър инженер, рейки мастер, сертифициран лечител с прана енергия, инструктор по дао и тантра йога, Хюман Дизайн анализатор, наследник на древно знание от потомствена линия на лечители, преоткрила естественото му продължение в съвременната наука и технологии.
Ива има дълга и трудна история по пътя на фертилитета. След поредица спонтанни аборти, няколко процедури инвитро, но и след коренна промяна на ежедневието си, нагласите си и направо на целия си мироглед, най-накрая, на 49 години тя ражда първото си дете.

Natural Conception Awareness, Сряда, 14 Април, 2021, 17:30 ч

1. Имаш толкова много квалификации, умения и интереси. Като каква предпочиташ да се определиш ти самата и можеш ли да ни разкажеш малко повече с какво се занимаваш?

Добър въпрос! Знаеш ли, че за първи път ми го задават и да си призная съм затруднена да се вместя в едно призвание – лайф и бизнес коуч и НЛП практик, Рейки Мастер, Хюман Дизайн анализатор, Прана енергиен и психо терапевт, одитор информационна сигурност, ръководител проекти, създател на един от първите центрове за личностно развитие, организатор на Женски Кръг и събития посветени на жената и нейните предизвикателства, организатор на курсове от School of Remembering – „Да живееш в Сърцето“ и Мер-Ка-Ба … Днес основно се въхновявам от възможността да откривам и вдъхновявам развитието на потенциала на всеки човек като съчетавам познания, умения, опит и сърце натрупани до сега. Някък си естествено се изместиха приоритетите ми към коучинга, Рейки и Хюман Дизайн.

С годините и извървения трънлив път по пътя на репродуктивните проблеми към желаната бременност и майчинство, се наложи да променя живота си изцяло. Не само това, а и да го преобърна на 180 градуса! И тук не говоря само за начин на хранене, стил на живот и професия, а и на отношение към самия живот, коя съм аз, от къде идвам, къде е моята сила, как да съм полезна на хората.

2. Имаш дълъг и трънлив път на репродукция, докато накрая срещнеш твоето момченце. Ще ни разкажеш ли твоята история?

Ако трябва да започна от самото начало, ще ми е за първи път това признание … Бях на 16 години, когато ми диагностицираха поликистозни яйчници. Направиха ми операция и отстраниха ципата около тях, но ме предупредиха, че ако искам дете, това трябва да се случи в следващите 2 години, защото процесът ще се възобнови. Какво ти дете! Та аз самата бях дете и имах съвсем други планове за живота! Бях си построила живота – университет, кариера, семейство и едва тогава дете. Само ако знаех, че не мога да управлявам живота … е научих го по сложния, болезнен и труден път!

Когато със съпругът ми решихме да имаме деца, така се случи, че още първият месец ми акъсня, бяха на лице и всички симптоми. Беше ме страх да си направя тест – ами ако наистина съм бременна ще бъда ли добра майка, всичко ли ще е наред с детето, с мен, няма ли да умра, ще надебелея ли много, как ще отслабна после … с две думи – самосаботирах се сама! Да, точно така!

Последваха няколко инсиминации с ранни спонтанни аборта и кухо яйце. Само аз си знам как се издърпах от дупката на депресията и отчаянието! Бях съвсем сама. И тогава реших да разбера какво се случва, къде е причината зад липсата на физическа причина за тези мъки. Започнах да уча, да чета, да гледам материали свързани с мислите-психиката-емоциите-тялото и връзките между тях, върнах се към спомените си от детството, когато ме гледаше моята баба-лечителка и баячка. Между другото по Хюман Дизайн съм Прожектор и за наши тип е типично да се учим непрекъснато и да се усъвършенстваме, да сме майстори на системи, но и да не оставяме генетично наследство! Когато го научих се хвърлих да разбера как да го използвам като преимущество. По това време първият лекар по инвитро технолигии само след един ехографски преглед и едни хормонални изследвания заяви пред мен и съпруга ми, че аз не мога да имам деца! Представяте ли си?! Земята се отвори под краката ми, имах усещане че потънах в тъмнина и болка и отчаяние. Със съпруга ми се отдалечихме един от друг и отново се оказах съвсем сама с болката и тъгата. Обърнах се към психоаналитик. След няколко терапевтични сеанса, тя ми каза, че нямам нужда от нея и всичко е наред. Отново си върнах вярта и надеждата и се задълбочих в естествените пътища към подобряване на хормоналния баланс и забременяване – хомеопатия, специално хранене и добавки, йога, Прана, лечение с кристали и билки, цветолечение, ароматерапия, ДАО, Кабала, Аюрведа, психология, НЛП, коучинг, масажни техники, баене, наричане, бях на о.Бали при техните гуру, лечители и жреци(те отново ме отпращаха с уверението, че нямам нужда от тях, защото няма причина да нямам все още дете) … И отново същия резултат – ранни спонтанни аборти. Минаха 18 години в борба да съм майка! Не просто да имам бебе, а да забременея, износя и родя живо и здраво дете! Има огромна разлика в това.

3. Имаш 4 неуспешни опита ин витро. Какви уроци научи от тях?

След като сменихме клиниката и се срещнах с д-р Георги Стаменов от МБАЛ „Надежда“, той ми каза „Ти много бързо ще забременееш!“ и беше прав. Аз забременявах, но съвсем в началото или спираше сърчицето, или падаха нивата на ЧХГ или беше извънматочна бременност. За тези 3 години се научих на търпение. Търпение когато чаках да вляза на преглед, чакали сме по 6 часа и сме влизали и в 24 ч! Чаках резултати, чаках пред манипулационните, чаках пред залите. Само жена, която го е минала, може да го разбере! Само жена, която наистина иска да е майка, няма какво да я спре!

След поредния спонтанен аборт, д-р Стаменов поиска консултация с имунолози. Установи се, че нивото на NK-клетките ми е завишено и това кара имунната ми система да отхвърля бебетата ми. На 48 години забременях вече успешно след 15 аборта. Последваха 6 месеца имунотерапия и вливания през всичките 9 месеца и резултатът е здраво и красиво момченце, което родих на 49 години! J

Научих, че никой не може да направи трансформацията в моето съзнание освен мен самата.

Научих, че не мога да управлявам живота, а само реакцията си на случващото се – колко време ще остана в дупката и как ще изляза от там.

Научих, че ако аз смата не променя навиците си да се въртя в омагьосания кръг на болката и предсказуемото бъдеще, няма кой да го направи вместо мен.

Научих се да се доверявам и да пускам контрола.

Научих се да обичам.

Звучи като клише, но е факт, че ако не го бях заживяла, нямаше да го има резултата – моят чудесен син от 5-тя инвитро опит!

4. Кой е момента по твоя път на репродукцията, в който стигна до дъното? И на какво се дължеше първия тласък нагоре, за да излезеш от там?

Първият път беше когато чух, че не мога да имам дете.

Всеки път стигах дъното когато виждах нивата на ЧХГ да намаляват.

Всеки път стигах дъното когато спираше сърчицето.

Всеки път стигах дъното когато усещах контракциите на аборта.

Стигнах дъното и когато трябваше да убием бебето при извън маточната бременност.

Стигах до дъното всеки път когато не исках да се събуждам и да продължавам да живея.

Волята ми да успея, волята ми да живея и да съм майка, умението ми да се познавам и да използвам неуспехите като трамплин какво да променя, за да се случи чудото.

5. Какво ти помогна да пуснеш контрола?

Осъзнаването, че нямам безкрайното време на тази земя и не искам да прекарам живота си в болка, мъка и разочарование.

Опитът, че не мога да управлявам живота и другите, а само реакцията си.

Пренареждането на ценностите и приоритетите ми.

Мъдростта, че има една Сила по-голяма от мен и всеки и на която предадох живота си. Погледнах се в огледалото и казах, че се уморих да се боря, да страдам, да ме боли и се предавам на Волята на Бог. Каквото има да става, да става!

Познаването на моя си личен дизайн и Рейки ми дадоха сили.

Изследването на родовите травми и заплитания, които разкрихме и трансформирахме последиците с моят родов терапевт.

6. Има ли предимства късното раждане и майчинство?

Аз не съм била майка на млади години(за мен това ЕГЕН е само статистика ) и нямам база за сравнение. Аз съм майка сега и това е основното. Имах лека бременност, качих малко килограми, нямаше усложнения, жива и здрава съм, детето ми е живо и здраво. Какво още му трябва на човек? Наблюдавам млади на години жени, които гледат на децата си като пречки и досада. До някъде ги разбирам – те имат неизживени емоции, градят кариера, доказват се, не се познават достатъчно … Аз от друга страна съм си изживяла всичко, направих кариера, развих собствен бизнес, изградих си име, познавам се достатъчно добре.

Предимството е, че съм по-спокойна, по-толерантна, познавам себе си и се научих да пускам контрола, когато не е животозастрашаващ, по-подкрепяща и безусловно обичаща.

7. Каква е твоята роля като коуч по отношение мотивацията на клиента към крайната цел и в частност – при крайна цел бебе? Имаш ли трикове за засилване на тази мотивация?

Моята роля като коуч е да намерим заедно с жените и мъжете им коя е тяхната вътрешна мотивация, да открием какво ги спира и как могат да се придвижат напред към желаната бременност и майчинство.

Имам си любими трикове, които аз самата прилагах и успях. Единият е наричането на кукла – да й купя дрешки, да я гушкам, да я люлея, да й говоря, да й пея, да заживея с усещането, че това го правя с моето дете. Така научавам тялото ми да заживее в емоцията и усещането за майчинство и си придърпвам желаното бъдеще.

Другият трик е месенето и наричането на обреден хляб. Това го знам от моята баба.

8. Разкажи ни какво е РЕЙКИ и как този метод помага при безплодие?

Какво е РЕЙКИ ?

РЕЙКИ е японска техника, която намалява стреса и релаксира тялото и ума, като по този начин насърчава зарастването. РЕЙКИ разчита на принципа, в който лечителят канализира невидимата жизнена сила в себе си чрез докосване или от разстояние, за да управлява естествения механизъм на изцеление в пациента. Накратко, РЕЙКИ е духовно управлявана енергия на жизнената сила на здравето, любовта, хармонията и баланса.

Пътят към желаната бременност, за за мен и някои жени(все повече и по-млади за съжаление напоследък), както и самата бременност, може да е животозастрашаващо преживяване, което води до огромни трансформации в нас. Тези трансформации обхващат емоционалните, физическите и психологическите състояния и обвързват жената с нейния дар чрез връзки на безусловна любов и изобилна грижа и подкрепа. Това пътуване към и през бременността често се съчетава с тревога, физически и физиологичен дискомфорт, несигурност и страх. Тъй като лекарствата, които облекчават лечението, могат потенциално да пресекат кръвно-мозъчната бариера и да причинят необратими увреждания на растящия плод, лекарите се въздържат от предписването им на бременни жени. Рейки, от друга страна е известно, че оказва подкрепа и извън физическото и емоционално облекчение и придава чувство за позитивност, стабилност и сила както на майката, така и на нероденото й дете.

Като практика, РЕЙКИ е холистичен подход и счита, че майката и нейния плод – тялото й, умът й и нероденото й дете – са едно цяло. Като алтернативна форма на терапия РЕЙКИ демонстрира много положителни резултати в подкрепа на репродуктивната система. Работим с областта на гениталиите, хормоните и емоционални баланс по време на целия процес – подготовка, формиране на зрели и годни яйцеклетки, подходяща лигавица, годни сперматозоиди, жизнени и здрави ембриончета и бебе. Докато правехме инвитро опитите попаднах на няколко инвитро клиники в Испания, които са разкрили кабинети за РЕЙКИ терапия и успеваемостта им е в пъти по-висока!

РЕЙКИ по време на подготовката и самата бременност се фокусира върху сърцето, корема, слънчевия сплит, щитовидната жлеза, епифиата и хипофизата. Веднага от зачеването до раждането тази природна и безопасна лечебна практика възстановява ума, тялото, духа и емоциите със здравето и щастието. За това и винаги стимулирам клиентите ми самите те да си помагат, вместо да са зависими от ое някой като им направя РЕЙКИ инициации и им помогна да си възстановят естественото умение на Рейки хора.

9. Как РЕЙКИ облекчава стреса?

Когато като практикуващ РЕЙКИ работя с някой, който има проблеми с плодовитостта, изследвам къде е блокирана или не е балансирана енергията, и започваме да възстановяваме тези области.  Много пъти енергията в и около репродуктивните органи и система (сакралната чакра) е много ниска, особено ако жената има стари емоционални рани, съхранявани в тази област.   Това може да повлияе върху репродуктивните органи и нивата на хормоните, които поддържат овулацията.

РЕЙКИ подобрява, вместо да се намесва в други медицински процедури, така че тя  може да се използва заедно с леченията за повишаване на плодовитостта. РЕЙКИ  се препоръчва:

  • при липса на енергия,
  • за намаляване на стреса,
  • за облекчаване на болката,
  • за укрепване на имунната система,
  • за подобряване на съня,
  • за по-добро храносмилане,
  • за по-малко тревожност и депресия,
  • при възстановяване от операция, злоупотреба и травма, облекчаване на симптомите, на медицинско лечение.

Стресът може да играе голяма роля при безплодие.   Как РЕЙКИ облекчава стреса?

РЕЙКИ дава възможност на тялото да отиде в дълбоко спокойно състояние.   Това позволява на жените да намалят нивата на стрес.   Когато нивата на стрес намаляват, тялото поддържа баланса си по-добре и органите и системите могат да работят оптимално.   РЕЙКИ  може също така да освободи отрицателни емоции, които могат да доведат до пренасочване към повече надежда и по-положителна перспектива.

Жените, които се борят с безплодието, също трябва да имат предвид своите мисли. Много от нашия стрес не е причинен от събитията в нашия живот, а е причинен от нашите мисли за събитията, които се случват в нашия живот. Ако попаднем в капана на модела на негативно мислене всеки път, когато се случи нещо неочаквано или нежелано, ние ще пропаднем в много отрицателни емоции. Това става по спирала надолу и оказва негативно влияние върху нашата енергийна система.

Много хора изпитват загуба на властта или контрола на безплодието си.   Как РЕЙКИ помага, за да им даде усещане за мир и да им позволи да влязат в своята вътрешна сила и знание?

Животът с РЕЙКИ  е много по-стабилен и всяка една жена ползваща РЕЙКИ може да поеме контрола върху нейното здраве и благополучие. РЕЙКИ  работи за балансиране на тялото, ума и духа, а всяко лечение допълнително укрепва жената във всяка от тези области. Когато енергията й тече свободно и е балансирана, чувството за мир се връща и тя се установява в естественото си състояние на вътрешна сила и знание.

Редовните РЕЙКИ лечения увеличават цялостното чувство за яснота, жизненост, благополучие и вътрешен мир. Връзката между тялото с ума и емоциите е много мощна. Много хора, които преминават през диагнозата безплодие, изпитват умствени блокажи и емоционални кризи, като спомени, страхове или вярвания относно родителските права.  Как може РЕЙКИ  да освободи тези блокажи?

РЕЙКИ е чиста положителна енергия. Тя има силата да освобождава отрицателни емоции и вярвания, докато енергийните блокове се изчистват.   РЕЙКИ  повишава енергията ви до по-висока вибрация, която позволява нови възможности в живота.

След като психическите блокажи бъдат пуснати, каква би била следващата стъпка? Колко сесии бихте препоръчали?

Изцелението е процес, който е различен за всеки човек и е едно тристранно споразумение между вас самите, РЕЙКИ практикуващия и Създателя. Тялото ви знае какво трябва да излекува и в кой ред. Психически или физически блокажи могат да бъдат освободени първо или едновременно. РЕЙКИ  е интелигентна енергия и ще отиде където е необходимо – това е красотата й.

Използвам махало, така че и клиентите да могат да видят кои чакри имат енергийни блокажи, свързани с тях. В края на сесията отново проверявам чакрите, за да видим дали чакрите са се върнали в равновесие. След това мога да ви препоръчам кога друга сесия може да бъде полезна.

Какво е различното за всеки човек – това е колко дълго чакрите му ще държат баланса. Всички фактори, на които се спряхме по-горе(стрес, мисли и т.н. ), ще повлияят на това. Хората, чиято енергийна система се нуждае от много и различни ремонти, могат да поддържат баланса само за една седмица или две. Въпреки това, с течение на времето и с последователни лечения, лечение веднъж месечно може да бъде достатъчно, за да се запазят чакрите балансирани и да се създаде идеалната среда да се осъществи зачеване.

10. Какво мислиш за силата на визуализацията? Ти лично ползваш ли я за себе си и в работата си с клиентите?

Ако можете да си го представите, можете да го създадете. Вашите настоящи мисли създават бъдещата ви реалност. Визуализацията е мощен магнит за привличане на желаното бъдеще. Има раазлични техники и според конкретние момент и за съответния човек избирам подходяща визуализация. Аз самата ползвам ежедневно този процес. Нали си спомняте наричането на куклата и обредния хляб? Това са типични визуализации с намерение, емоция, изричане и действие – условия за материализираане на желаното.

Предизвиквам ви:

 – визуализирайте енергийния поток – тази визуализация изглежда като знак за безкрайност, стоящ изправен – докато вдишвате, визуализирате енергията си като се изкачвате нагоре към небето (за да се свържете с Универсалната енергия) и докато издишвате, визуализирайте енергията си, която се връща надолу през тялото ви и дълбоко в земята.   Продължете да повтаряте визуализацията, докато дишате и излизате, за да запазите енергията си.

– уверете се, че вашето самоусъвършенстване е положително и любящо(не се бийте, за да не забременяте отново този месец), така че да създадете любяща атмосфера за зачеване.

– работете с огледало – погледнете в очите си в огледалото си кажете името, аз те обичам, аз наистина, наистина те обичам.

– визуализирайте себе си като бременна и / или с красиво бебе в ръцете си и позволете си да усетите невероятните емоции, сякаш вече се е случило (действайте като).

– положителни утвърждения – сега съм щастлива и благодарна, че се радвам на здравословна бременност или съм щастлива и благодарна сега, че имам здраво бебе.

– правете неща, които ви носят радост.

– колкото повече правите неща, които обичате, толкова по-високо ще вибрирате

– колкото по-високо вибрирате, толкова по-лесно ще тече животът ви и толкова повече благословии ще преживееш в живота си.

– слушайте релаксираща музика.

– четете позитивно мотивиращи книги.

– бъдете често сред природата.

– обичайте се и бъдете обичани.

– най-важното – забавлявайте се по-често.

11. Какво би казала на хората, които имат достатъчно знания за проблема си, в случая безплодие, но бездействат и не прилагат на практика наученото?

Задавам въпросът, който и на мен ми беше зададен от д-р Стаменов и от моя близка приятелка:

Ти наистина ли искаш да си майка точно сега?

Наистина ли си готова на всичко, за да забременееш и родиш живо и здраво дете точно сега?

12. Какво е твоето послание към двойките с репродуктивни проблеми, които слушат?

Хора, позволете си да искате помощ и подкрепа! Не сте сами! Никой не заслужава да е сам в тази борба(не харесвам думата, но е единствена за съжаление)! И аз и колегите, които вече сме били там и сме успели, имаме много какво да ви дадем. Не нужно да губите безценно време в болки и разочарования. Инвитро специалистите си вършат добре работата. Ние си вършим добре нашата работа. Остава и вие да свършите вашата – доверете се на процеса и на хората, които ви помагат да станете родители, позволете си да успеете, доверете се на себе си, проявете търпение, подхранвайте волята, надеждата и любовта си. И ще успеете, защото го заслужавате!

„Когато вярата срещне надеждата, животът намира път.“ , слоганът на МБАЛ Надежда действа много мотивиращо, нали?

П.С. Благодаря на Станислава от 
Natural Conception Awareness за професионално задаадените въпроси и възможността да помогна на много жени и мъже по пътя им към мечтаното бебе и родителство!

Интервюто можете да гледате тук

Имате безплатен достъп и до запис на интервюто в You Tube и Instagram

#фертилитет #репродуктивнипроблеми #безплодие #бременност #рейки #коучинг #НЛП #визуализация #стрес #хюмандизайн
#триковезабременност
#инвитро
#invitro
#бебе

За автора

Iva Miteva-Slavcheva

Постоянен линк към тази тема: http://ivamiteva.com/%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d1%81-%d1%84%d0%b5%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *