«

»

юни 23 2014

Разпечатай това Публикация

На какво се основава коучингът?

Коучинг ИваЕстествена способност на човека е да учи нови неща, когато се увеличава интереса му към онова, което вече забелязва в момента. Най-важното в не-директивният коучин е, че стъпваме на основата: хората имат вродената способност да разрешават проблемите си. Работейки с техният фокус на внимание, коучът е този, който им помага да достигнат по естествен път до вътрешните си ресурси. Това води до най-важната първа крачка за всеки човек. Тя е излизане от състояние на върешен застой, който е показател за фокус на вниманието му към свръх критична и ниска самооценка и тревога от резултата. Когато това е постигнато, хората се обръщат към себе си от перспектива на неограничен потенциал и ресурси. Стъпили на солидна самооценка вече, те се разгръщат и реализират мечтите, желанията, целите си, а крайният резултат ги е довел до радост, щастие, удовлетворение, успех, омиротворение. И това е в сила за всяка от 8те основни сфери на живота – кариера, пари, здраве, семейство и приятели, романтична връзка, забавления и почивка, обкръжаваща среда. Постигането на целите е една от основните причини за работа с пCoachingрофесионален коуч.

Какво дава коучът? Внимание, дружелюбна, уютна среда, в която клиентите се чувстват в безопастност. Тук няма сблъсък на интереси, конфронтация, предубеждения, предварително оценяване, осъждане, манипулация, налагане на чужда воля. Тук клиентът е център на вселената и когато го осъзнае в процеса на коучване, сам се обръща навътре в себе си, открива отговорите и решенията на всички проблеми. Веднъж отключил този си потенциал, стъпка по стъпка, той сам се придвижва в живота си стабилбо напред и нагоре към върха на личните си цели, усилен от собствените си проявени ценности. И резултатът е измерим, а това дава още повече увереност и желание за нарастващо себеразвитие. Кой ползва коучинг услуги? Всеки, който е готов да остави проблемите и травмите си в миналото. Всеки, който иска бизнесът му да се разраства. Всеки, който се стреми към благополучие, просперитет, емоционален-ментален-физически комфорт, щастливи взаимоотношения, мечтаната любовна връзка, здраве, личностно развитие … Ако за момент си представиш, че се намираш в едно тайно място в сърцето си, където живееш в мечтания си свят и всичко е наред, какъв би бил той? Аз мога да ти помогна да го материализираш САМ.

Потърси ме, за да се отзова! e-mail: ivamitevaslavcheva@gmail.com AVATAR_Iva-couching2

ВАШИЯТ КОУЧ КОНСУЛТАНТ

skype: ivapm-s

wheeloflife

За автора

Iva Miteva-Slavcheva

Постоянен линк към тази тема: http://ivamiteva.com/%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%b3%d1%8a%d1%82/

3 коментара

 1. Бойко Ахтаров

  Благодаря ти Иве ! Още след първата коуч-сесия се чувствам ентусиазиран и уверен да доведа до успешен край плановете си.

  1. Iva Miteva-Slavcheva

   Благодаря ти за обратната връзка, Бойко!
   Безценно е споделеното от теб, защото така и аз се уча и усъвършенствам непрестанно!
   До следващата ни среща в сряда …

 2. Iva Miteva-Slavcheva

  Знаете ли, че Индивидуалният коучинг се провежда като набор от срещи между клиента и коуча, като насърчава самопознанието, разкриването на индивидуалните ценности, целеполагенето и планирането, поемането на отговорност за решенията, действията или бездействието. Насочен е към разкриване и оползотворяване на личния потенциал на клиента. Коучът подпомага клиента в поставянето на значими за него цели, планиране на конкретни стъпки за постигането им и преодоляване на препятствия в процеса на тяхното осъществяване.

  И какво още? Вижте от сайта на КАБ:

  http://cab.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B3/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *